Keskikesän juhla on täynnä traditioita

Juhannus - Suomen keskikesän juhla on yksi vuoden odotetuimmista ja rakastetuimmista juhlapäivistämme.

Tämä valoisan ajan juhla osuu kesäkuun loppuun ja on perinteisesti omistettu luonnon, valon ja yhdessäolon juhlistamiseen ystävien ja perheen kanssa.

Juhannus tuo myös mukanaan monenlaisia perinteitä ja tapoja, jotka ovat juurtuneet suomalaiseen kulttuuriin syvälle. Juhannusyönä voidaan myös perinnetiedon mukaan tehdä monenlaisia taikoja, joiden tarkoituksena on paljastaa tulevia tapahtumia - erityisesti rakkauteen liittyviä asioita. Yksi tunnetuimmista juhannustaioista onkin kerätä seitsemän erilaista kukkaa tyynyn alle: unessa voi silloin nähdä tulevan puolisonsa.

Koska juhannus ajoittuu kesäpäivänseisauksen aikaan päästään meillä nauttimaan yöttömästä yöstä. Pohjoisessahan aurinko ei laske lainkaan ja etelässäkin yö on hyvin lyhyt ja valoisa.

Juuri tämä luonnonilmiö tekee juhannuksesta erityisen ja monet viettävätkin yönsä ulkona valoisasta kesäyöstä nauttien. On myös tavallista, että juhannuksena valvotaan myöhään yöhön ja nautitaan luonnon kauneudesta esimerkiksi hyvän ruuan, saunan ja juhannuskokkojen äärellä.

Juhannuskokko onkin yksi juhannuksen symboleista. Suuret kokot sytytetään järvien ja meren rannoilla ympäri maata. Niiden tarkoituksena on perinteisesti ollut karkottaa pahoja henkiä ja tuoda onnea. Kokoontuminen kokkojen ympärille ystävien ja perheen kanssa on olennainen osa juhannusiltaa. Nuotion loimu, kauniit maisemat ja valoisat yöt luovat taianomaisen tunnelman, joka jää mieleen pitkäksi aikaa.

Nautinnollista juhannusta teille kaikille ja muistakaa pitää jaloistanne huolta myös keskikesällä!

 


Jaa tämä julkaisu



← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.